Филодендрон: поняття та вирощування, основні переваги, особливості

Філодендрон — це рід рослин з родини ароїдних (Araceae), що налічує понад 400 видів. Ці рослини здебільшого походять з тропічних лісів Центральної та Південної Америки і відомі своїм декоративним листям. Така квітка, як филодендрон, стане гарною прикрасою інтер’єру будинку. Роздивимося всі особливості рослини детальніше.

Опис рослини

Листя філодендронів може мати різну форму: від серцеподібної до розрізаної або навіть лопатевої. Молоді листки мають цільну форму, а з віком змінюють свій вигляд. Рослини можуть бути як ліанами, так і кущами, тому вони легко адаптуються до різноманітних умов вирощування.

Як вирощувати філодендрон?

Є чимало важливих правил, які дозволять вам виростити гарну квітку.

Роздивимося їх більш детально:

  1. Освітлення. Філодендрони потребують яскравого, але розсіяного світла. Пряме сонце призводить до появи опіків на листях. Найкраще розміщувати рослину в півтіні або поблизу вікна, яке має щільну штору.
  2. Температура. Оптимальна температура для філодендронів коливається між 18 і 27 градусами. Рослини гинуть від холоду, тому важливо уникати протягів і різких змін температурного режиму.
  3. Вологість. Філодендрони віддають перевагу високому рівню вологи. Якщо повітря в приміщенні сухе, потрібно регулярно обприскувати листочки рослини.
  4. Полив. Поливати рослину слід помірно, даючи верхньому шару ґрунту підсохнути між поливами. Частіше всього поливати квітку потрібно влітку.
  5. Ґрунт. Для філодендронів підходить легкий, добре дренований ґрунт. Додайте до нього торф, щоб корені отримували всі необхідні поживні речовини.
  6. Підживлення. Весною та влітку додавайте до ґрунту рідке добриво. Достатньо робити це один раз на місяць.
  7. Пересадка. Якщо рослина молода, її пересаджують кожного року. Доросла квітка потребує пересадки два рази на рік.
  8. Формування. Деякі види філодендронів потребують опори для підтримки своїх ліаноподібних пагонів.

До того ж, слідкуйте за розміром горщика. За мірою зросту рослини потрібно замінювати резервуар, щоб кореневій системі точно не було затісно та квітка не загинула.

Вам варто дуже уважно слідкувати за станом листочків філодендрону. Якщо ви бачите, що вони стали жовтими, втратили початковий вигляд, позбавтеся від них. Тільки в такому випадку рослина буде дійсно здоровою, порадує свого володаря презентабельним виглядом та стане головною прикрасою інтер’єру будь-якого приміщення!

Читайте также:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Потяните ползунок вправо *

Menu