Музикальна терапія: поняття, особливості та поради

Музика є дуже потужним інструментом, яка здатна підняти настрій або залікувати рани в душі.

Музика виникла багато століть тому і всі ці роки вона супроводжувала людей в різних ситуаціях.

Про силу музики

Останні дослідження показали, що музика допомагає боротися з психічними розладами і є одним з ефективних методів терапії. Можна подивитися новини зі світу музики і побачити, наскільки музика допомагає для одужання.

Музична терапія повністю клінічно досліджена і доведена, що вона покращує загальне самопочуття, піднімає настрій і добре впливає на мозкову діяльність. Музика-це творчість, тому терапія є також творчим методом лікування. Терапевти спеціально навчені і здатні підібрати потрібну музику для психічного оздоровлення.

Музика має цілющі властивості для людей, які пережили негативні емоції або потрясіння, а також страждають синдромом посттравматичного стресу. Крім цього, Музика підвищує інтелект і концентрацію, тому її можна використовувати в офісах або в якості фону для роботи. Деякі дослідження виявили, що музика може підвищити імунну систему, самооцінку та впевненість у собі.

Спокійна і класична музика може допомогти при безсонні і стимулює більш глибокий сон. Стара музика здатна повернути людину до колишніх спогадами, понастальгувати і згадати про кращих періодах або моментах з життя. Це і є основні переваги музики і її вплив на людський розум.

Класичні композиції допомагають розуму сконцентруватися і зосередитися на важливій справі, налаштувати себе на роботу або навчання. Також таку музику рекомендовано включати маленьким дітям або вагітним жінкам для заспокоєння і умиротворення. Підбирати музику необхідно таку, в якій не більше 60 ударів в хвилину.

А ще музика допомагає висловити емоції і сказати те, що не можна висловити простими словами. Через творчість люди висловлюють все те, що накопичилося в душі, що важко або соромно сказати Наживо. Сором’язливим людям психологи рекомендують писати вірші і говорити зі світом через творчість і музику.

Хороша музика стимулює викиду гормону щастя і сприятливо впливає на загальне самопочуття і підняття настрою. Бінауральні ритми ідеально підходять для заспокоєння в період нервового зриву, тривоги або страху. Для кожного стану знайдеться своя відповідна музика, а психологи допоможуть її підібрати правильно.

Читайте также:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Потяните ползунок вправо *

Menu