Елайнери: для чого використовуються основні переваги

Елайнери – це сучасні ортодонтичні пристрої, призначені для корекції прикусу та вирівнювання зубів. Вони є прозорими капами, які виготовляються індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням його особливостей. Зазначимо, що елайнери ціна на які досить висока, поступово зміщують зуби у потрібне положення, замінюючи традиційні брекет-системи. Ці пристрої стають все більш популярними завдяки своїй ефективності, комфорту та естетичній привабливості.

Як працюють елайнери?

Елайнери виготовляються на основі комп’ютерного моделювання, що дозволяє точно розрахувати кожний рух зубів. Пацієнт носить набір кап протягом певного часу, після чого змінює їх на нові. Кожна капа трохи коригує положення зубів, поступово вирівнюючи їх. Однією з головних переваг елайнерів є їхня естетика. На відміну від брекетів вони практично невидимі на зубах, що робить їх популярними серед дорослих і підлітків, які хочуть зберегти природний зовнішній вигляд. Для встановлення таких систем необхідно звернутися до профільних стоматологів. До стоматолога слід звернутися також, якщо стоматит у дітей. За наявності стоматиту не рекомендується встановлення елайнерів. Слід пройти лікування, після чого замислюватись про їх встановлення.

Елайнери виготовляються з гладкого та приємного на дотик матеріалу, який не викликає подразнень та дискомфорту у роті. На відміну від брекетів, вони не мають металевих деталей, які можуть натирати ясна або внутрішню частину щік. Такі системи можна знімати перед їдою або чищенням зубів, що значно спрощує догляд за порожниною рота. Це також виключає обмеження в раціоні — можна їсти будь-які продукти без ризику пошкодити ортодонтичну систему.

Завдяки тому, що елайнери знімні, пацієнти можуть легко підтримувати хорошу гігієну ротової порожнини. Це знижує ризик появи карієсу, нальоту та запальних захворювань ясен, які можуть виникнути при носінні брекетів. Завжди можна дізнатись більше інформації на brillant.dental.

Завдяки сучасним технологіям 3D-моделювання лікування елайнерами ретельно планується і пацієнт може бачити кінцевий результат ще до початку терапії. Це дозволяє точно контролювати кожен рух зубів та мінімізувати можливі помилки.

Пацієнтам, які використовують елайнери, потрібно менше відвідувань ортодонту, оскільки заміна кап відбувається самостійно в домашніх умовах.

Читайте также:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Потяните ползунок вправо *

Menu