Вибір матеріалів для пакування та логістики: поради та рекомендації

Неможливо уявити сферу логістики без різних пакувальних матеріалів. Вони дозволяють легко доставити товари на різні відстані без їх деформацій. Якісний скотч дозволить зафіксувати вантажі. Однак є чимало інших пакувальних матеріалів, які заслуговують на вашу увагу.

Які різновиди матеріалів для пакування вантажів існують?

У продажу можна знайти багато видів такої продукції. Серед найпоширеніших варіантів:

  1. Картонні коробки. Вироби дуже легкі, а й міцні одночасно. Їх можна переробляти надалі. Коробки з картону використовуються для пакування дрібних предметів та великих товарів, адже їх розміри широко варіюються.
  2. Плівка стрейч. Вона захистить вантажі від деформацій, оскільки запобігає їх контакту з водою, пилом та брудом. За допомогою стрейч-плівки можна запакувати коробки та палети, а також багато іншого.
  3. Повітряно-бульбашкова плівка. Без неї не обійтись, якщо потрібно захистити товари від механічних впливів. Плівка складається з великої кількості бульбашок, які амортизуватимуть удари. Матеріал особливо актуальний, якщо йдеться про крихкі товари.
  4. Жорстка упаковка. Ящики чи кейси з дерева застосовуються для упаковки важких та великих товарів. Вони захистять вантажі від пошкоджень внаслідок механічних дій. Жорстка упаковка незамінна під час транспортування обладнання та предметів меблів.
  5. Паперові матеріали. В основному це газети та крафт-папір, які використовуються для пакування дрібниць. Можна захистити товари від пошкоджень, легко переробити матеріали.

Ви можете вибрати вид упаковки, який вам підходить. Уважно вивчіть характеристики матеріалу, щоб вкласти свої гроші у вигідну покупку.

Критерії вибору пакувального матеріалу

Ви можете підібрати потрібний вид продукції, орієнтуючись на свої цілі. Серед основних порад:

  • оцініть характеристики товару та підберіть матеріали, які захистять його від різних пошкоджень;
  • матеріали повинні бути високоміцними та легкими, адже так можна знизити витрати на доставку;
  • уточніть, чи можна переробляти продукцію, щоб зберегти довкілля гаразд;
  • якщо йдеться про великі товари, краще користуватися палетами або жорсткою упаковкою;
  • крихкі товари упаковують у матеріал на основі піни або повітряно-пухирчасту плівку.

Можете купити оптом пакувальні матеріали, щоб легко впоратися із транспортуванням вантажів. Вони прибудуть у необхідне місце в цілості та безпеці, так що ви не зіткнетеся з непередбаченими витратами!

Читайте также:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Потяните ползунок вправо *

Menu