Що потрібно знати про налаштування відеоспостереження

Система відеоспостереження є одним із основних способів охорони об’єктів. Вона придатна для встановлення в різних умовах, включаючи розміщення на вулиці та в приміщеннях, може мати велику кількість точок спостереження. Пропонується замовити чи купити необхідне обладнання, точно розрахувавши види та кількість пристроїв.

Особливості системи та види обладнання

Для відеоспостереження слід вибирати цифрові камери. Існує два основні варіанти таких пристроїв:

  1. IP-камери, де передача сигналу йде по кручений парі, з цього ж дроту надходить енергія для живлення пристроїв. При установці вимагають прокладання магістралей, якщо довжина кабелю становить понад 100 метрів, то для посилення сигналу потрібні маршрутизатори. Для підключення до сервера використовуються комутатори з гніздами для підключення до мережі. Для кожної камери знадобиться вхід.
  2. Бездротова передача сигналу за допомогою Wi-Fi. Потрібний інтернет, для посилення сигналу, особливо при проходженні залізобетонних стін та перекриттів, встановлюються роутери.

Якщо потрібно встановити відеоспостереження, то насамперед визначається тип камер та спосіб передачі даних.

Також необхідно врахувати дозвіл пристроїв, можливість роботи в умовах поганого освітлення або у темряві. Відеокамери можуть оснащуватися поворотними пристроями, мають можливості зумування, тобто наближати об’єкт і збільшувати деталі, або видаляти його, охоплюючи більший простір.

Потрібно облаштувати пункт спостереження, куди приходитиме сигнал з усіх камер, і встановити жорсткий диск в комп’ютер для запису відео не менше 24 годин.

Монтаж системи

Процес установки виглядає так:

  1. Визначаються найуразливіші місця для вторгнення чи дій зловмисників. Також система може охоплювати всю площу чи периметр території, приміщення.
  2. Вибираються місця розміщення камер. Вони повинні кріпитися високо, щоб охопити більше простору. Установка ведеться тільки на капітальні конструкції з високими можливостями, що несуть.
  3. Додатково пристрої для спостереження можна захистити антивандальними боксами.
  4. Для IP-систем прокладаються провідні магістралі.
  5. Монтуються прилади спостереження та передачі даних.

На сервері встановлюється програмне забезпечення, до нього прив’язуються всі камери, кожна з них отримує свою адресу. Проводиться налагодження системи, і перевіряється її працездатність.

Читайте также:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Потяните ползунок вправо *

Menu