Як правильно підійти до лікування міжхребцевої грижі: ефективні методики

Міжхребетна грижа зустрічається у великої кількості людей. Виникає вона внаслідок високих фізичних навантажень, ручної праці, занять професійним спортом, роботи пов’язаної з поворотами тулуба. У деяких випадках до міжхребцевої грижі призводить травма спини лікування якої необхідно розпочинати без зволікання. На жаль, хворий не завжди помічає її розвиток, лише у разі гострого болю.

Міжхребцеві грижі Київ пропонує лікувати двома способами: консервативним та хірургічним. При лікуванні консвервативним методом призначають:

  • застосування знеболювальних препаратів:
  • міорелаксантів, що знімають м’язовий тонус;
  • вітамінний комплекс з переважанням групи В;
  • протинабрякові засоби;
  • для значного полегшення інтенсивного болю, призначають введення кортикостероїдів та анестетиків.

Хірургічне втручання рекомендовано пацієнтам, яким консервативне лікування не принесло очікуваного результату або спричинило тяжкі ускладнення. Але навіть у цих випадках необхідно ретельно зважити всі «за» і «проти», перш ніж вирішуватися на такий відповідальний крок. У більшості випадків, хірургічне втручання потрібно лише від 10 до 15% пацієнтів.

Особливості лікування міжхребцевої грижі: що потрібно знати

При призначенні правильного лікування міжхребцевої грижі пацієнт відчуває значне полегшення через місяць. Якщо терапія не дає очікуваного ефекту, необхідно призначити артроскопія в Києві.

У деяких випадках позитивний ефект від застосування медичних препаратів досягається за тривалий період часу, який варіюється від 2 місяців до півроку. Повне відновлення після цього захворювання може настати через 2 роки.

За свідченнями фахівців, пульпозне ядро ​​може благополучно розсмоктатися в процесі резорбції (природного зменшення), тривалість якого становить приблизно рік, але в більш важких випадках може тривати від 5 до 7 років.

У переважній більшості виникнення міжхребцевої грижі спровоковано неправильними навантаженнями на хребет. Профілактикою даного захворювання може виступати правильний розподіл навантаження на хребетний стовп, що дозволить йому правильно функціонувати. Одночасно необхідно активно рухатися, займатися плаванням, на постійній основі, робити гімнастику, що зміцнює м’язи спини. Стежити за поставою, не сутулитися, не піднімати тяжкості і намагатися не набирати зайву вагу.

Читайте также:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Потяните ползунок вправо *

Menu